Är det viktigt att synas och sticka ut?

Ola Magnell - Fåfängans natt
 
i fåfängans heliga natt
blev även en klok man besatt
av kampen om uppmärksamhet
och dess falske profet

där gott renommé stod på spel
fanns ingen som sagt sig ha fel
sen kampen om uppmärksamhet
fått prioritet

Att genuint vilja må bra

Ola Magnell - Ett hus
 
om du vill hämta krafter och fylla ditt krus
o, kom till min sjö
om din vardag är mörk och din längtan är ljus
o, kom till min sjö
 

Har tänkt lite på den texten och som jag tolkar den stämmer den så bra. När personer runtomkring mig mår dåligt får de gärna prata med mig. Men då får de ha en vilja och längtan efter att må bra. Det finns personer jag har pratat med som absolut har haft anledning till att må dåligt, men man bör inte älta saker hur länge som helst. Trots att vi pratade mycket och under en längre tid kom vi aldrig framåt. Varför? Jo, personen jag pratade med ville antagligen inte släppa det gångna utan fortsätta vara ledsen för det. En slags offerroll. Det är en skön känsla när andra visar empati mot en. Men finns det ingen längtan efter att bli glad och lycklig är det lätt hänt att man drar ner den som lyssnar. Om den som lyssnar kan hålla bra distans till det så finns det ingen risk för att själv bli nerdragen, men det är slöseri på tid och energi hur som.

Pappa

Har för mig att Ola Magnell var i tonåren när han hittade sin pappa död i ladan på gården, uppskattningsvis 600 meter från där jag bor. En hjärtattack drabbade pappan alldeles för tidigt. Om jag inte minns fel så hade pappan stridit mot kommunen som ville bebygga Oxhagen där Magnells familjs djur betade. Kommunen hade sen tagit beslut om att cementera och bebygga de vackra hagarna, men berättade det inte för Olas pappa. Istället fick han läsa det i tidningen. Samma dag hittade Ola honom i ladan.
 
Ola har skrivit en sång om och till sin pappa. Jag tänker inte bara dra ut något citat från den utan den tycker jag att ni ska lyssna på. Väldigt fin och känslosam låt. Ni hittar den här:
 
Ola Magnell – Pappa

Artikeln

Idag fick jag ett samtal av en vän "Men Per, du har ju inte sagt att du är med i tidningen!". Trodde inte artikeln skulle publiceras förrän imorgon. Måste säga att den ändå blev helt okej. Var ju nervös innan. Bara en bråkdel av det journalisten och jag pratade om kom med, men det är väl inte konstigt. Hade blivit flera sidor annars. Så, då får vi se om det leder till fler spelningar/större uppslutning vid våra spelningar. Här kommer i alla fall artikeln:
 
 

Intervju med lokal tidning

Idag på förmiddagen träffade jag en reporter från en av de lokala tidningarna. Var nervös när jag gick dit, men det lade sig ändå hyfsat under vårt samtal - han var lätt att prata med. Anledningen med intervjun var att han ville skriva en artikel om bandet jag är med i. Då endast jag kunde vara med sa han att det fick bli profilinriktad artikel med fokus på mig. Blev ju lite uppskrämd men det fick gå bra. Så han var intresserad av mina influenser, vad jag lyssnar på, vad jag arbetar (eller söker jobb) som, varför jag vill bo i Kalmar osv. Men även förstås mycket om bandet; hur vi startade, hur det kom sig att vi riktade in oss på Ola Magnell och Bob Dylan. 
 
Efteråt blev jag vettskrämd för om jag nu kommer göra bort mig i media. När jag blir nervös pratar jag mycket och säger en del jag kanske ångrar att jag sagt. Fast å andra sidan var jag ärlig i det jag sa, så det kanske inte gjorde så mycket. Frågan är om jag sa för mycket.. Hur som, han ska skicka artikeln till mig imorgon så jag får läsa igenom den och godkänna den innan den går i tryck. Det är tacksamt. :-)

Vårda dig själv

Ola Magnell - Lyckans länder
 

Vila vingen
Blås där den ömmar
Nu när ingen
Stör dina drömmar
 
[...]
 
Flyg en liten bit i sänder
Du är du vad som än händer
En och annan motvind vänder
På din väg mot lyckans länder
 

Integritet och egetvärde

Är ju generellt sett dålig på att skriva inlägg. Så därför tänkte jag lägga ut några av Ola Magnells texter här, som jag anser vara tänkvärda. Han har skrivit så mycket bra som är värt att lyfta fram.
 
Börjar med Ola Magnell - Ett Hus

och så länge har jag mått
bedrövligt att jag glömt
vem jag var och var jag satt min gräns
att dra undan handen när den bränns
och hur kärlek känns
 
[...]
 
i ett sus som sveper ut
cynismen vill jag gå
för att leva här och nu
i fred med där och då
i en värld som ter sig
lika verklig dan därpå
vill jag leva

Två intervjuer nästa vecka

Två väldigt olika intervjuer väntas nästa vecka. I tisdags fick jag svar på ett jobb jag sökt och de vill att jag kommer på en första anställningsintervju nästa fredag. Det är ca 50 minuters pendling med bil men det kan vara överkomligt. Är just minst sagt trött på att vara arbetslös. Jobbet är som IT-tekniker så det lockar ju ganska ordentligt!
 
Andra intervjun jag ska på är på måndag förmiddag. En lokaltidning hörde av sig till sångerskan i bandet jag spelar i och vill skriva en artikel om oss. Då hon ligger på sjukhus föll det på mig istället. Har haft mailkontakt med reportern och uppenbarligen är Ola Magnell och Bob Dylan (vars musik vi tolkar) personliga favoriter till honom. Så utgångsläget är ju bra. :-) Lite nervös inför båda intervjuerna men väldigt spännande!

Måtte det inte vara min vän..

När jag läste lokalnyheterna på nätet i morse såg jag att en kvinnlig cyklist  i 30-årsåldern blivit påkörd av bilist i Lindsdal. Detta skulle ha hänt igår eftermiddag. Min första tanke var "det får bara inte vara min vän". Vet ju att hon cyklar där, men det måste fler kvinnor i 30-årsåldern göra. 
 
Några timmar senare fick jag ett samtal om att det faktiskt var hon. Trots hjälm fick hon en skallfraktur, så hur hade det gått utan? Så sen någon timma tillbaka äger jag en hjälm. Man vet ju uppenbarligen aldrig..

Svanar brändes till döds

Återigen en artikel om djurplågeri. Men jag fortsätter att bli förvånad och förskräckt över andras agerande.
 
Läs artikeln här.
RSS 2.0