Missfall är inte mord!

Läste en artikel som skrämde mig. Läs här. Usch, nu blev jag ledsen!

Vad är välfärd?

Nu ger jag mig in på ett farligt område. Är inte speciellt politiskt insatt, men jag är ändå intresserad. Jag vill ju lägga min röst rätt nästa år. Nyss satt jag och tittade på Moderaternas stämma som sändes på TV. Där pratas det nästan endast om att jobben är det viktigaste och för att nå god välfärd och frigöra fler arbetstillfällen så behöver skatten sänkas. Rätt snart efteråt hörde jag från panelen att man strax innan själva valet kan se vilket parti som "ger just dig" mest pengar i fickan. Men ska jag vara ärlig struntar jag helt i vilket parti som skulle ge just mig mest pengar. Är det det som innebär välfärd, så blir jag lite rädd.
 
Själv vill jag att min gamla farmor ska få bra vård. Hon ska inte behöva ha liggsår. Jag vill att mina vänner som är sjukskrivna inte blir utförsäkrade efter ett år. Det finns inte på kartan att de kan börja jobba efter redan ett år. Jag vill att de som finns utanför samhället, men som behöver hjälp, ska få den hjälp de behöver. De som tvingas gå på bidrag ska ha ett drägligt liv. Varför måste man hela tiden gå runt och se till sig själv hela tiden? Det finns andra här i vårt land som behöver hjälp. Jag kan tänka mig att betala mer i skatt, så länge pengarna går till de som behöver. För om de nu ska sänka skatterna ytterligare - vilka kommer då att drabbas? Pengarna måste tas någonstans ifrån. Tidigare har bidragen sänkts, så att de som lever på socialbidrag i princip ligger på gränsen för vad som klassas för "fattigdom" - om jag inte minns helt fel.
 
Tidigare röstade jag höger, nästa år kommer jag med stor sannolikhet inte att göra det.

Adjö mitt gamla jobb

Sådär, nu har jag blivit avtackad på riktigt! 9:30 blev jag hämtad av min f.d. chef och då körde vi norrut till Gamleby där vi (två f.d. kollegor + min f.d. chef + jag) åkte ut med en motorbåt för att fiska och grilla. Jag ville inte fiska, men jag fick håva in en gädda som en av dem fångade. När vi hade grillat höll de ett kort, roligt tal och gav mig lite saker. Det jag blev gladast för var förstås när de sa
 
"Vi tycker du borde utöka din repertoar när du musicerar och inte bara spela Magnell, men det är möjligt att du behöver få i dig lite alkohol för att våga. Så detta kan ju ge en hint om vad vi tycker du ska börja spela.."
 

... och så fick jag detta:
Fantastisk kul! Måste säga att det var en trevlig dag och lyckligtvis var det soligt och vindstilla.
 
Funderade på att öppna flaskan framåt kvällen, men nöjde mig med god mat och mjölk. :-)

Barnkörledare

Trodde ju aldrig att jag skulle leda en barnkör men nu har jag faktiskt fått ett vikariat som just ledare för en sådan. En av barnkörerna i kyrkan jag är engagerad i behövde en ledare då ordinarie är sjukskriven. Barnen är i åldrarna 7-8 år och det kan vara upp till 8 stycken i gruppen. Idag var det bara 4 stycken, tack och lov. Något annat jag är glad för är att det finns en hjälpledare som har varit med länge, som kunde ta mycket ansvar. Så jag fick lära mig lite hur upplägget brukar vara.
 
Sen kändes det ju inte så skoj att jag inte hade ackord till sångerna så jag fick spela på gehör. Gick helt okej, men visst blev det fel här och där. Blir väl bättre när jag inte är lika nervös. Men nu måste jag börja lära mig fler barnsånger, helst kristna. Inte så lätt då det verkar vara svårt att få tag på inspelningar, men det får jag lösa på något sätt. Har ju ändå inget bättre för mig om dagarna då jag är arbetslös..

Ny period i livet börjar

Igår blev jag avtackad från jobbet. Fick faktiskt en väldigt fin blomma, vilket gjorde mig glad. Sen blev det inte mycket jobb utan främst överlämning, fick se till att dokumentation om allt jag gjort under de 1 år och 9 månader jag jobbar där fanns, det kom personer som ville tacka mig mer personligt osv. Det kändes faktiskt ingenting speciellt precis när jag åkte därifrån, men när jag nästan var hemma kom en våg av tomhet över mig. Känns märkligt att aldrig mer åka dit. Hade väl inte känts lika jobbigt om jag haft något nytt att gå till, men nu är det Arbetsförmedlingen jag ska till. Och det känns ju inte överdrivet skoj.
 
Men jag får försöka gilla läget och inte tänka negativt. Situationen är ingen jag kan påverka ändå, mer än att jag fortsätter att aktivt söka jobb. Sen har jag ingen större lust att vända på dygnet helt, så därför är jag uppe redan nu. Snart ska jag iväg för att träna och sen kl 10:00 öppnar Arbetsförmedlingen. Får ta med arbetsbevis från mitt senaste jobb för resten bör de fortfarande ha registrerat då jag var där för två år sedan. Eller har jag helt fel?
RSS 2.0