Kram, Py Bäckman

Var ju för några veckor sedan ljudtekniker på en konsert när en lokal kyrkokör sjöng ihop med Py Bäckman. Måste säga att själva konserten var högt över förväntan, oj vad bra både Py och kyrkokören sjöng! Då det inte var speciellt mycket ljud att sköta så kunde jag njuta en del av konserten också. Härlig stämning med fullsatt kyrka också (ca 500 pers). Hon har skrivit flera väldigt fina sånger och översättningar. "Stad i ljus" går ju alltid hem, och hennes översättning av Leonard Cohens "Hallelujah" framfördes väldigt bra. Kände mig nästan salig efter konserten. :-) Det blev ju inte sämre av att Py Bäckman var jättetrevlig och lätt att prata med. 
 
Efteråt sa Py att hon tyckte det kändes som om ljudet var bra och så fick jag en kram av henne. Helt klart en bra söndag!

Uppbokade helger

Har märkt att många av helgerna är nästan lite för uppbokade. Mycket musik blir det, vilket är roligt. Men det börjar nästan närma sig gränsen till när jag inte njuter av det längre och då måste jag börja dra ner på det.
 
Ikväll är det i alla fall spelkväll hemma hos mig. Har bjudit in ett tiotal kanske men endast två har tackat ja. Sen finns det tre "kanske" och ett gäng som var upptagna. Får väl se hur många som dyker upp.. vore ju trevligt om vi blev några stycken. Imorgon ska jag leda lovsången i en kyrka i Kalmar, efter att Jonas Helgesson har pratat. Tror att det är om hans bok Ett CP-bra liv. Skulle väl vara ca 220 pers där. Dagen därpå ska jag vara ljudtekniker när Py Bäckman kommer till en kyrka här i stan. Inte fel att få betalt för att lyssna på musik. :-) Visserligen lite ansvar, men det ska nog gå bra.
 
Nästa helg är också fullbokad och helgen därpå också. Men sen så ska jag äntligen åka till Norrköping! Det ska bli väldigt skönt kan jag tala om. Trevlig stad och så får jag träffa trevligt folk. :-) Sen var det väl tal om att vi skulle se Game of Thrones s04e01 som har premiär den helgen. Inte helt fel!

Även i Irak

Okej, de brändes inte till döds. Men homosexuella män fick sina anus ihoplimmade med ett superlim som bara gick att ta bort genom operation. De släpptes heller inte fria utan de tvingades äta laxeringsmedel. Trevligt att få diarré som inte kan komma ut. Uppenbarligen ledde tortyren till att de så småningom dog. Idioti utan dess like.
 
Läs artikel här.

Glad att jag bor i Sverige

Förstår inte hur vissa människor kan göra så sjuka saker som att tända eld på en man och låta honom brinna till döds med anledningen att han är homosexuell. Läste precis denna artikel.
 
Sinnessjukt. Och samtidigt finns det så många andra exempel. En vän som arbetar vid Amnesty får varje vecka se nya videos där personer blir brända levande efter de har blivit anklagade för att vara häxor. Hallå - häxor?! Vad jag förstår det gäller det främst i afrikanska länder, men har inte ens de kommit längre?
RSS 2.0