Dags att börja träna

I måndags var jag på gymmet för första gången på ~2,5 år. Har fortfarande en väldig träningsvärk, men det var fantastiskt skönt att träna. Funderar på att köpa gymkort som håller ett halvår och under den tiden träna 2-3 gånger i veckan. Rätt lagom och det kan bidra med att jag går ner delar av de kilon jag har gått upp under den tid jag inte tränat. Skulle jag inte säga nej till direkt. :-)

Särskrivningar

Skulle göra inställningar i ett program som några få medarbetare använder sig av. Tyckte att den som skrivit programmet kunde lagt aningens mer tid på att få svenskan rätt.. Bild 1 visar huvudmenyn. Bild 2 är en undermeny.
 
 
 

Att kissa ut en gaffel

Läs detta. Hur får man ens för sig någonting sådant?

Västkusten

Så, nu kan jag berätta kort om västkusten.
 
Min semester inleddes med att jag, tillsammans med 5 andra, åkte till Västkusten. En av dem som följde med har en stuga i närheten av Lysekil, där vi bodde. Det sägs att det brukar ta tid innan man kan koppla bort jobbet när man gå på semester, men det tog inte många dagar för mig. När klockan passerade 16:00 så stängde jag av jobbmobilen och när vi väl kom fram till Västkusten så stängde jag även av min privata mobil. Den kan nämligen vara ett stressmoment för mig, så nu tänkte jag helt koppla bort Kalmar och verkligen leva i nuet. Och det lyckades jag väldigt bra med dessutom.
 
Så det blev mycket sol, en del bad, klättring bland klippor och så åkte vi ut med motorbåten. När vi badade så klättrade vi först till en avsats och hoppade från klipporna ner i havet. Då jag är höjdrädd var jag förstås nervös, men det var härligt! Var bara tvungen att få ett hyfsat avtramp så man kom så pass långt ut så man missade klipporna. Det gick bra. Sen fick någon alltid hålla utkik efter brännmaneter - det var jag inte van vid.
 
En morgon tog jag en promenad bland klipporna. Runt 1,5 timmar hoppade jag runt och mådde väldigt bra. En skön frihetskänsla och ingenting som stressade mig. Möjligt att jag lägger upp lite bilder från utflykten vid annat tillfälle.
 
Vi köpte även en hyfsat stor, uppblåsbar badring som man kan binda efter motorbåten och sitta i/ligga på. Det var fantastiskt skoj och påfrestande för armarna. Man fick vara beredd att parera med vikten fram och tillbaka vid svängarna. Den som körde ville förstås få en att välta så man åkte i lite då och då. Framåt kvällen så var vattnet alldeles mörkt, så man kunde se kanske 2 meter. Då var i alla fall inte jag lika kaxig när jag åkte i, för det kunde finnas brännmaneter runt omkring mig som jag inte såg. Lyckligtvis klarade jag mig utan att betrakta en sådan närmre.
 
Det var en fantastisk början på min rätt korta semester, och jag kunde verkligen koppla av. Så dit hoppas jag att vi åker fler gånger!

Snabb publicering

Ibland borde de som publicerar material på Internet tänka efter en extra gång innan de trycker "Publicera". Speciellt då det gäller en tidning. Här är en "Dagens fråga" från en av Kalmars lokaltidningar:
 
 

Djurens rätt

En ung igelkott blev strypt av en hårsnodd som någon, antagligen, hade trätt över halsen på den. Inte stort om man jämför med de olika inbördeskrig som försiggår runt om i världen, men även små saker är betydelsefulla.

Vad är meningen?

Läste på Aftonbladet om att någon/några hade satt ner vassa pålar i botten vid en badplats. Vill de att folk ska hoppa på dem och dö? Antagligen. Förstår inte hur man är funtad när man gör något sådant. Detta har hänt vid Långviken i Kalmar för ett antal år sedan, nedanför hopptornen (5, 7,5 samt 10 meter). Något står inte rätt till i dessa människors huvuden och jag önskar att de blev frihetsberövade resten av deras liv.

Minderåriga vinner vin

När jag är frisk kan jag skriva om västkusten och Helsingborgsfestivalen. Fram till dess blir det kortare inlägg.
 
Läste precis om ett callcenter i Kalmar som anordnade tävlingar där de som lyckades sälja vann vin. Vissa var under 18 och i alla fall de flesta var 20 år eller yngre, vilket innebär att de själva inte får köpa på systemet. Langning, med andra ord. Är inte förvånad.
RSS 2.0