Udda mammor

Läste precis på DN.se att en mamma tvingat sin dotter att inseminera sperma, då hon själv inte kunnat bli gravid eftersom hon tidigare låtit sterilisera sig. Sperman fick hon i början av en man som brukade komma på besök. Senare köpte hon sperma via nätet. Första gången fick dottern missfall. Vid 16-års ålder födde hon ett barn. Mamman ville inte att hon skulle amma den lille; "vi ska inte ha någon sådan där anknytning".
 
Det stod att hon var skild. Jag undrar hur det kan komma sig..

Låt oss tillbe

Nyligen hemkommen från kyrkan. Var i Förlösa Kyrka och spelade med lovsångsteamet på en förböns- och lovsångsgudstjänst. En väldigt fin och lyckad kväll måste jag säga. Vi fick rikligt med beröm efteråt, vilket kändes bra. Sen måste jag säga att jag är väldigt glad för vår nya kyrkoherde! Så fort han har tid så tar han fram basen och hänger på oss andra. Kul med en präst som inte bara står vid altaret utan även är delaktig på flera sätt, trots att han är i tjänst. Han är ju dessutom fantastiskt duktig på basen så det är en stor bonus när han är med! Tidigare har han spelat båda jazz och funk, så det blir schyssta tilläg. :-)

Får alla ligga?

Min kollega brukar säga till mig att jag borde ändra min musiksmak, annars kommer jag aldrig hitta någon livspartner.. eller ens partner för natten (om jag nu hade velat det). Vid jobbet sitter jag ofta med Spotify igång och lyssnar på Mumford and sons, The tallest man on earth, Melissa Horn, Christian Kjellvander, Ola Magnell och liknande. Då kan han utbrista "Fan Per, vad lyssnar du på egentligen? Lyssnar du på sånt får du aldrig ligga".
 
Bandet jag är med i tolkar låtar av Ola Magnell och Bob Dylan. Vi tycker att Ola är underskattad och vill sprida hans musik. Han har ju dessutom varit en stor inspirationskälla till mig, när jag lärde mig spela gitarr och främst plocka. Då Magnell har hämtat inspiration från Dylan passar även Dylan in i vår repertoar. Alla i bandet tycker att det vi gör är bra och vi trivs med det. Kollegan har flera gånger sagt att han borde vara vår manager, ändra om vår repertoar så att vi når bredare publik. Dessutom får jag visst inte ligga om jag spelar Magnell och Dylan.
 
Nu är jag visserligen inte intresserad av engångsligg, utan en livspartner. Och de tjejer som blir tveksamma på grund av den musik jag spelar och lyssnar på är ändå inte rätt för mig.
 
Här kommer ett klipp från vår första spelning januari 2012.
OM - Innan elden brunnit ut

Oförskämda inbrottstjuvar

Under flera år har äldre varnats för att öppna dörren när det ringer på, så länge de inte väntar besök. Varför? Jo, för att tjuvar är så oförskämda att de ger sig på godtrogna gamlingar. Öppnar en kvinna kan tjuven fråga "Hej, är din man hemma?". Svarar hon "Nej" tar tjuven för givet att ingen annan är hemma, och kan därför lätt tränga sig på, binda kvinnan, och stjäla saker.
 
På dörren hos min mormor står det en lapp med meddelandet "Öppna inte när det ringer på dörren!". Anledningen är att hon är så glömsk. Igår ringde någon på hos henne och trots lappen öppnade hon dörren. Mannen som stod där frågade "skulle jag kunna få ett glas vatten?". Hon sa "självklart" och bjöd in honom. När mormor sakta lunkade iväg för att hämta ett glas vatten gick mannen snabbt in i lägenheter, hittade hennes fina sekretär och började genast rota igenom den efter saker. När han tittade upp i spegeln såg han hur en annan dam satt och tittade på honom. Då sprang han snabbt ut ur lägenheten och försvann.
 
Damen var från hemtjänsten, och hade tänkt se vad han skulle göra, men sen hindra honom om han faktiskt skulle ta något. Tack och lov fanns hon där - annars hade min mormor säkerligen blivit rånad ordentligt. Hade han velat slå ner henne/binda fast henne hade hon inte kunnat göra motstånd. Hon är alldeles för klen. Polisen är larmad och de sa att ett flertal sådana inbrott hade skett på sista tiden.
 
Vad är det för fel på att tjäna pengar hederlig väg? Hur lågt kan folk sjunka egentligen? Ge sig på sådana som inte har en chans att försvara sig. Stjäla från dem som har hjälpt till att bygga upp samhället och som nu i sina sista år bara vill ha det lugnt. Usch, nu är jag upprörd!

Att föda barn

Vi har säkert alla hört historier om sätt kvinnor har fött barn på, som inte sker under kontrollerade "normala" former. Exempelvis att ett barn kommer ut när kvinnan sitter på toa. Eller ligger i badkaret. Eller i bilen påväg till förlossningen. Eller i hemmet där man lever instängd i källaren (tänker på den österrikiska kvinnan som hölls fången av Fritzl). Nu har jag precis läst om något som kanske kan slå alla dessa sätt. Vissa har liknat platsen som "det kändes som om jag befann mig i helvetet".
 
Det har antagligen inte undgått många att ett höghus har kollapsat i Bangladesh. Ett hus där bland annat en textilfabrik fanns. Hittills har man hittat 341 personer som har avlidit på grund av att huset rasade. Idag står det på DN.se att en kvinna födde ett barn medan hon låg under rasmassorna. Kan ni tänka er det? Först befinna sig i ett hus som kollapsar. Därefter ligga flera dagar fastklämd, svårt att andas, svårt att se, svårt att höra, en extrem hetta som bränner, omöjligt att röra sig, och dessutom föda barn. Artikeln är inte så informativ än, men det verkar som om både kvinnan och barnet överlevt. Ett mirakel. Hoppas bara att de båda mår förhållandevis bra - att barnet inte får problem med lungor eller andra organ på grund av allt damm, all värme, alla bakterier, osv, som måste finnas i en sådan miljö.

Skämta med Bieber-fans

NRJ gjorde ett Wake upp call till en tjej som älskar Justin Bieber. Lät även som hon var en såkallad "Belieber" som betraktar Bieber som en gud, om jag förstår det rätt. Har varit vilda debatter om detta var ett övertramp eller inte. Första gången jag hörde det hörde jag inte slutet, så jag trodde inte att hon skulle få någonting. Men nu när jag hörde den igen sa de ju faktiskt att hon skulle få biljetter och då blir skämtet betydligt roligare. Då är det inte lika extremt taskigt utan jag kan faktiskt uppskatta det. Är väl aningens skadeglad av mig. :-)
 
Andra åsikter?

En springtur på Öland gav sömnlös natt

Igår var jag och en vän på Öland. Vi inledde med en fika och åkte sen till Nunnedalen. Så härligt det var att se alla blommor och grönklädda träd, i kontrast till alla träd som såg döda ut. Var väldigt vackert. Vi fick för oss att springa vissa bitar och gärna i jobbiga uppförsbackar. Efteråt var man bra andfådd, men det var bara skönt. Kul att komma iväg lite och det gäller att passa på nu när blommorna börjar komma!
 
Sen på natten fick jag inte allt för många timmars sömn. När jag efter några timmar lyckades somna vaknade jag titt som tätt på grund av hostan. Var rädd för att jag skulle hålla grannarna vakna, men jag kunde inte göra något åt det. Ska nog prova att gurgla med och dricka whiskey ikväll. Inte för att jag tycker det är gott, men det kanske kan bedöva halsen en aning och döda bakterier? Vad vet jag. Just nu är jag beredd att prova allt. Imorgon kväll måste jag vara frisk och pigg nog för att orka se Ola Magnell som spelar i Stensötorpet.

Fint att vara anorektisk

Sitter på jobbet och läste en artikel på DN.se angående en modellagentur som rekryterade flickor utanför rehabiliteringskliniker för anorektiker. Har för mig att jag skrivit om det tidigare. Hur som sjukt. Här får man höra lite mer från föräldrarna samt från kliniken.
 
Det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till anorektiker. Man vill gärna att de ska äta, men försöker man få dem till det gör man fel. Men att sitta passiv är inte heller bra, då ger man sitt godkännande till beteendet. Bästa vore att försöka ta en lugn diskussion med personen i fråga om det, men det är också i princip omöjligt. "Sköt du ditt så sköter jag mitt".
 
Är man närstående är det inte lätt att göra någonting. Därför kan det mycket väl vara bättre att få personen i fråga inlagd, eller att hela familjen går till någon slags rådgivning för att få verktyg för hur saker och ting ska hanteras. Klara mål måste finnas för hur den som är sjuk i anorexi ska utvecklas och lyckas bli frisk.
 
Det finns så många sjukdomar som är värda att uppmärksammas. Detta kan vara en av de värsta jag har stött på för det är verkligen ett helvete. Sitta och mäta maten i gram, så att man får i sig rätt mängd. Inte äta tills man är mätt, utan "detta ska räcka". Hjälper en närstående till och gör fel (kanske får 15 gram för mycket) så kan all tillit vara borta. Hoppas bara att den sjuke förr eller senare först och främst blir frisk, men sedan också inser hur mycket skada han/hon har orsakat på andra.

Du kan amma här

Du kan amma här är en video som spelades in för att bland annat göra det med accepterat att amma på allmänna platser. De tog musik från Gangnam Style och gjorde en lite komisk video. Det är inte alla varuhus som har amningsrum. Här i Kalmar har vi inte ett enda. Hur gör man då? Jo, man får väl helt enkelt sätta sig någonstans och amma - oberoende av vart man befinner sig.
 
Efteråt har de fått väldigt varierade reaktioner. Allt från positiv kritik, men även hård kritik och även dödshot. Någon skrev "jag ska hämnas genom att mörda deras barn".På YouTube skriver någon "Inte en enda tjej är snygg i filmen. Kan bara bero på en sak. Feminister.".
 
Andra kommentarer från YouTube:
 - "så jävla dålig video, nackskått på dig"
 - "Hon med herpes ansiktet tar fram tutten när du äter pizza. Jo det hade nog stört dig"
 - "Men vad ända in i helvete är det här för skit, får mig att vilja fly landet och borra bort mina trumhinnor."
 - "Snart kommer vi män vara tvungna att bära slöjor, medan kvinnorna får springa runt nakna och så fort man kollar på dem, så får betala böter för sexuell ofredande"
 - "VA E DE HÄR FÖR JÄVLA SKIT ÄR NI HELT DUMMA I HUVET ELLER"
 

Personligen förstår jag mig inte på dessa, enligt mig, överdrivna reaktioner. Kvinnohat och speciellt näthat är väldigt utbrett, tyvärr. Många gånger skulle personerna som skriver sådana här saker inte våga säga det - så mycket enklare när man kan vara anonym. Modigt att gömma sig bakom nätet. Det var en dokumentär om näthat för någon månad sedan. Skrämmande, spännande och bra. Många behöver få upp ögonen och inse att det man skriver till andra faktiskt kan ha konsekvenser. Mordhotar man någon via nätet är det väl klart att denna blir rädd? Det förstår visst inte alla.

Searching for Sugar Man

Såg nyss Searching for Sugar Man - en dokumentär om musikern Rodriguez som släppte två album i början av 70-talen men aldrig blev känd i hemlandet USA. Däremot blev han stor i Sydafrika, men det kände han inte till. Det dröjde till slutet av 90-talet innan någon berättade det för honom. Fram till dess hade han arbetat inom byggbranchen.
 
En spännande, bra gjord, dokumentär inspelad av en f.d. elev vid Linnéuniversitetet, om jag är korrekt underrättad. Där får vi följa personers jakt på mannen bakom två album som betydde mycket för de som kämpade mot apartheiden i Sydafrika. Hur hittar man någon som det inte finns information om? Mer än att han eventuellt kan heta Rodriguez i efternamn och kommer från USA. Ett spännande projekt, minst sagt!

Ge allt

Snuvig, trött, hostig, huvudvärk, hes, halsont, klen och eventuellt febrig. Trots det vill jag inte sjukskriva mig. Jag vill inte få ännu lägre lön än jag redan har. Rastlösheten som skulle infinna sig om jag stannade hemma skulle vara hemsk. Så länge jag stoppar i mig panodil eller liknande kan jag överleva dagen. Har hittills aldrig i mitt liv sjukskrivit mig från jobb, så det ska mycket till för att det ska hända. Däremot är det jobbigt att sitta i supporten sådana här dagar då det gör riktigt ont i halsen när jag pratar. Dessutom har jag extra svårt att göra mig hörd. På förmiddagen ska kollegan och jag över till kontoret på Öland och då får vi stanna till vid Ölands Köpstad för att köpa halstabletter. Det kommer behövas idag.

Hysteri och idioti

"Vid 12-tiden i dag anlände Justin Bieber till Stockholm. Iklädd en ansiktsmask av märket Chanel och omringad av fans och livvakter tog han sig förbi folkmassan och in till Grand Hotel. I tumultet kring hans entré ska åtminstone en flicka ha svimmat." 
 

I en video av SVT går det att se först när Justin gick från bussen in på Grand Hotell i Stockholm och sen intervju med tjejer som kommit dit. Det var blandade känslor - vissa var lyckliga och vissa förkrossade. På allvar är det något av det värsta jag har sett. Förstår inte grejen med att skrika som så många gör när han går där. Visst kan jag tänka mig att personer blir glada av att se en stor idol eller förebild, men behover av att skrika så anser jag är överdrivet. Vad är det för fel med att applådera och busvissla? Undra på att han snabbt och maskerad springer in, en sådan folkmassa kan ju bli farlig.

En lugn kväll

Blev en lugn kväll, vilket var tacksamt. Vi höll oss däremot inomhus då det blivit rätt kyligt ute. Jag drog fram guran och så repade vi lite. Provade en ny sång som vi bestämde oss för att ha med när vi spelar i Domkyrkan 3 maj. Blir nog endast gitarr + sång på den. Fint med en avskalad låt som bryter av lite. Vi snackade lite skit, spelade och sjöng, lyssnade på musik, gick en promenad och sen åkte jag hem. Mycket trevligt och nu ska det bli skönt att sova. Godnatt!

Powerwalking

Var ute och gick en timma ungefär med en vän precis - fantastiskt skönt! Nu blev jag genast mer motiverad att äta mindre skräpmat än jag gör och röra på mig mer. Dags att gå ner några kilo. Ska se om jag kan komma igång med powerwalking en gång om dagen. Helst efter att jag kommit hem från jobbet innan jag äter. Då ska man förbränna som mest, om man inte gör det direkt på morgonen innan frukost. I alla fall har jag för mig att det är så.
 
Om en stund ska jag dra med mig gitarren och åka iväg till en vän. Vi ska sitta på hennes altan och spela. Blir trevligt! Är dessutom sugen på att gå på bio snart.. får se om det blir Warm Bodies ikväll. Just nu är det tveksamt då den går 21:30, men får se hur jag känner mig sen!

En slö kväll

Vilar ensam hemma ikväll. Har tänkt lägga mig tidigt ikväll och vakna fri från halsont och huvudvärk. Först hade jag tänkt se på Let's Dance, men då jag inte tycker det är speciellt underhållande fastnade jag vid TV2 istället. En dokumentär om Vincent som har koreograferat flera stora musikvideos (med Michael Jacksson och Madonna), någon film och stora pjäser. Intressant att se.
 
Sen hade jag tänkt lägga mig tidigt och sova länge, allt för att vara så utvilad och frisk som möjligt imorgon. :-)

Sätt i proportion

Vad har vi för typ av problem i Sverige? Löneskillnader mellan kvinnor och män. En viss arbetslöshet. Vissa mord, narkotikabrott, prostitution, våldtäkter, organiserad brottslighet. Sätt det i proportion till de problem andra länder har, som Nordkorea, Syrien eller Afghanistan.
 
Såg en trailer om dokumentären Frihet bakom galler som jag antar börjar på bio snart. Där berättar kvinnor hur de har mer frihet i fängelse än de hade hos sina makar. Nu får de gå utomhus. De kan titta ut och njuta av utsikten. De tvingas inte bära burka.
 
Måste säga att jag trivs bra med att bo i Sverige.

Jamkväll på Söderport

Precis hemkommen efter att ha varit på Södersports Café tillsammans med en vän. Vi satt och pratade, jag tog en kopp kaffe, och så lyssnade vi på livemusik. Var ett bra jazzband där vilket var behagligt att lyssna på. Sen var det en annan kille som framträdde men vi var glada när det var över. Hur som var det en mysig kväll. :-)
 
Sen satt det två tjejer en bit från oss. Den ena var söt och verkade mysig så jag funderade på att sätta mig där och prata med henne. Hur ska man annars träffa andra, om man inte lyckas via nätet? Det gäller att ta tillfällen i akt och prata med någon man ser. Sen gjorde jag förstås inte det, utan när min vän gick följde jag med och åkte hem.
 
Nu tänkte jag sova några timmar innan det är dags för att jobba. Godnatt!

Du jobbar för att leva - inte tvärtom

Stress kan påverka en negativt både fysiskt och psykiskt. När jag är på jobbet och känner att jag börjar bli stressad försöker jag ta några djupa andetag, säga till mig själv att "detta är faktiskt bara ett jobb, jag lever inte för att jobba utan tvärtom", och sen fokusera på det viktigaste. I Aftonbladet stod det idag att en man blivit förlamad av stress. Min gissning är att det ligger mer bakom än "bara" stress, men stressen har säkerligen varit en stor bidragande faktor.
 
I början står det att han inte har haft semester på flera år. Senare står det att han inte haft semester på två år. I mina öron låter "flera år" som i alla fall 5 år, inte mindre i alla fall. Jag känner ett par som inte har haft semester på 25 år för att de jobbat året runt och dessutom haft jour dygnet runt under alla år. Inte mycket till liv om man frågar mig, men de får väl njuta snart när de båda är pensionärer.
 
Sammanfattningsvis tycker jag att det är en tragisk historia att mannen blivit förlamad, men jag tror att det ligger mer bakom än stress. Något annat som hänt. Kanske för att jag läste det på Aftonbladet och inte såg det på dn.se. Om någon kan presentera flera mer tillförlitliga källor kan jag köpa historien.

Hur lågt kan man sjunka?

Fortsätter att bli förvånad över folks brist på samvete och moral. För någon månad sedan läste vi om tunnelbanerånet i Stockholm. För någon dag sedan om en kvinna i Stockholm som blev rånad på öppen gata när hon fick ett epilepsianfall. Idag läser vi om hur en modellagentur raggar modeller utanför en aneroximottagning. Snacka om att spä på uppfattningen om att "de snyggaste tjejerna är de smalaste". Inte nog med det, de förstör dehär anorektiska tjejernas rehabilitering. Nu vill de kanske inte bli friska längre, eftersom de får bekräftelse över hur fina de är och att de passar som modeller. Sjukt om man frågar mig.

Blodet droppar

Idag provade jag mina löparskor för första gången och jag måste säga att min kondition har blivit betydligt sämre de sista två åren. Dags att komma igång med träningen igen. Men som det ser ut nu får det räcka med löpning och eventuellt armhävningar + sit-ups hemma.
 
Efter den korta rundan gjorde jag biffar. Är gott med hemlagade, så nu sitter jag och äter, dricker rödvin och tittar på The Walking Dead En schysst serie enligt mig, men det gäller att man tål att se blod.
 
Imorgon är det dags för mig att åka till Blodcentralen för att donera. Vet att det är brist på blodgivare i de flesta kommuner så det är bra om så många som möjligt kan börja!

Som man bäddar får man ligga

Å ena sidan vill jag ge igen med samma medicin när min kollega säger/gör saker mot mig som jag stör mig på, samtidigt som jag vill föregå med gott exempel och inte sjunka lika lågt. Idag kom jag till jobbet 08:05, när jag egentligen börjar kl 8:00. Min kollega brukar dyka upp mellan 8:15 - 8:30 men idag var han där tidigare än mig. Då direkt påpekar han att jag är sen och att han ska rapportera det till chefen. Visst är han inte seriös men det stör mig. Jag har aldrig påpekat för honom att han kommer sent.
 
Sen tänkte jag på en sak om ordspråket jag skrev i titeln. Kommer det framöver skrivas om till "som hen bäddar får hen ligga"?

Att värdera liv olika

Måste säga att jag tycker ämnet "värdering" är spännande. Om du ser att en häst och en hare håller på att dö (sättet är inte relevant) och du kan rädda en av dem, vilken väljer du? Min gissning är att de flesta hade räddat hästen. Men varför? Säg att båda är vilda djur och ingen människa har något slags band till något av djuren, varför väljer då de flesta att låta haren dö? Finns så många så en mer eller mindre gör väl inget? Mindre värd?

 

Säg att två människor håller på att dö och du kan rädda en av dem. Den ena är en nyligen frigiven pedofil och den andra är ett barn. Skulle tro att de flesta vill rädda barnet. Men är det för att pedofilen har mindre människovärde än barnet?

 

Om det istället står mellan vanligt arbetande svensson med familj och en begåvad framstående politiker inom det parti du sympatiserar med - vad väljer du då? Skulle nog bli knepigare, men förmodligen skulle de flesta välja att rädda politikern. Det finns många svenssons men begåvade politiker är viktigt för oss här i Sverige.

 

Anledning till att jag började tänka på detta nu var dagens rubriker i tidningen. Vad har uppmärksammats mest? Jo, bombdåden i Boston där 3 dog och ~140 skadades. Vad har mer hänt på sistone som inte uppmärksammats lika mycket? I Irak var det ett bombdåd som dödade ~50 personer och skadade runt 300. Jordbävningen i Iran där de räknar med att hundratals har avlidit uppmärksammades visserligen hyfsat i Aftonbladet, men inte i närheten så mycket som dådet i USA. Varför? Är det vardagsmat för muslimländerna? Bryr vi oss mindre om dem? Är det så avlägset? Är länderna inte lika betydelsefulla för omvärlden som USA är?

 

Spännande att diskutera men skrämmande att se verkligheten.

Ett lyckat rep

Var iväg och repade med bandet och det gick riktigt bra. Vi fokuserar oss på att tolka sånger av Ola Magnell och Bob Dylan. Idag repade vi in "Born in time" och "Mississippi". Skönt med låtar som är rätt enkla. Så just nu känns det bra inför spelningen den 3 maj. :-)

Välbehövd vila inför kvällen

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Nu när snön är borta har jag tänkt börja cykla till jobbet oftare. Började idag, men det känns ju halvtrevligt att vara svettig när man kommer fram. Kanske dags att köpa en ny cykel snart - min är gammal och håller på att lägga av.
 
Har varit rätt seg hela dagen så just nu vilar jag innan jag åker iväg för att repa med bandet. Fredagen den 3 maj spelar vi i Domkyrkan här i Kalmar och vi har några nya Dylan-låtar vi tänkte repa in till dess. Två reptillfällen bör räcka. Här kommer en av sångerna vi kommer att spela:
 
OM - Staffans lykta
 

Ännu en vecka gången

Nu är snart denna vecka slut och en ny står för dörren. Det har varit en vecka fylld av blandade känslor. Har blivit morbror till en änglalik flicka, som jag fick träffa idag. Kändes fantastiskt att få hålla i henne!
 
En ny arbetsvecka innebär att återigen få träffa sina arbetskamrater, som jag börjar tycka mindre och mindre om. Tyvärr. I början trivdet jag väldigt bra, men numera är jag aningens skeptisk till vart jag har dem. Jag brukar inte vara svår utan kan gå med på det mesta. Att bli kallad "valpen" eller "din lille råtta". Att alltid sitta i baksätet när vi åker på lunch. Att de klagar på min musiksmak. Däremot tycker jag inte det är lika okej när de nedvärderar mig eller ser sig själva som mer viktiga. Som när kollegorna försökte logga in mot en NAS-enhet och hade glömt lösenordet. Då frågade jag "har ni provat med ...?" och fick till svar "tyst med dig".
 
Det händer även att vi skojar lite med varandra; stoppar in papper i nätverksuttaget så att den andra inte kommer åt nätverket, eller liknande. Men det gäller att välja sina tillfällen - det får inte störa arbetet eller hända när man är stressad. I fredags när jag satt med en kund i telefon som hade IT-problem tänkte jag koppla upp mig mot dennes dator. Då förlorade jag Internetkontakt, på grund av att mina kollega micklade med någonting. När jag väl hade rätt ut det och skulle koppla upp mig mot användarens dator på nytt startade min dator om, och startade sen upp i felsäkert läge. Hur jag än gjorde startade den i felsäkert läge. Då hade min kollega ändrat så kallade "boot-inställningar". Jättekul när både mitt jobb och kundernas tid blir lidande.
 
Får försökte släppa det och ignorera kollegornas bus, och förhoppningsvis lugnar de ner sig snart.
 
Godnatt gott folk!

Manligt vs kvinnligt

Tycker att det är spännande vad som anses vara okej för män respektive kvinnor att göra. Om en tjej är ute och byter däck på bilen är det "häftigt". Om hon berättar att maken är inne och tar hand om + planterar om blommorna är det (oftast) inte lika häftigt. Generellt sett får kvinnor inkräkta på det som anses vara "mangöra", men männen får inte göra det som normen säger att kvinnor ska göra.
 
Själv tycker jag att det är jättekul att gå i kläd-, sko- och inredningsbutiker. Älskar att shoppa. Självklart mycket roligare när någon är med, men jag kan gå omkring själv på stan ibland. Jag är inte händig för fem öre. Får jag punktering på cykeln får någon annan ta hand om den. Ska jag byta bromsljus på bilen lämnar jag in den. Ska jag lägga golv eller renovera köket hyr jag in en firma. Däremot är jag gärna med och bestämmer hur alla rum ska inredas, vilka färger vi ska ha på respektive möbel samt vilken stil det ska vara på dem. Om det sen ska betraktas som feminint eller maskulint är upp till var och en.
 
För ett tag sen var jag ute och åt med kollegorna. En av dem klagade på att han hade torra händer. "Jag har handkräm i jackfickan" sa jag och drog upp tuben. Då undrade de av om jag var homosexuell. Är det manligt att ha torra händer och feminint att smörja dem? I så fall är jag hellre feminin.
 
Sen tycker jag det är fantastiskt kul att leta presenter åt vänner/familj. Kan gå omkring flera timmar på stan för att planera. Speciellt om Alla Hjärtans Dag, eller någon annan stordag närmar sig. Nu har jag visserligen aldrig firat Alla Hjärtans med någon, men i år trodde jag att det skulle bli av så redan i mitten av januari (en månad innan) hade jag köpt det jag skulle + planerat när hon skulle få vad och på vilket sätt hon skulle antingen hitta eller få dem. Sen bröt hon strax innan 14 februari så det blev aldrig läge att ge bort dem.. och självklart kunde jag inte lämna tillbaka något på grund av att det var reavaror, eller öppet köp hade gått ut, så jag fick ge bort sakerna till andra personer istället. Hur som - jag vet flera som ser mig som lite feminin då jag är en känslomänniska + romantiskt lagd.
 
Trots vad folk tycker och tänker om mig är jag stolt över min identitet och jag trivs med att vara som jag är. Jag har vänner som tycker om mig för den jag är. Vänner jag inte behöver hålla någon fasad för. Gäller bara att hitta den där speciella tjejen också som älskar mig för den jag är!

Är våren här?

Åh så glad jag blev när jag drog upp rullgardinerna och tittade ut - det är ju klarblå himmel och sol! Synd att jag inte gick upp tidigare för då hade jag kunnat cykla till Lindsdal. Nu ska jag vara där om 20 minuter och jag håller på att äta frukost, så jag måste ta bilen.
 
Efter att jag har försökt rocka upp psalmerna en aning nu på förmiddagen ska jag iväg till Växjö för att få träffa min 4-dagar unga systerdotter för första gången. Det ser jag fram emot! Om jag inte kommer hem allt för sent ikväll bör jag kunna ta en löprunda i Djurängen. Måste ju inviga mina löparskor jag köpte för en månad sedan.
 
På återseende!

En mulen lördag

Idag vaknade jag precis på samma sätt som förra lördagen. Självklart glömde jag stänga av alarmet innan jag gick och lade mig igår, så vid 06:30 väcktes jag av mobilen. Det tog en stund innan jag somnade om, men jag kunde ligga och dra mig länge.
 
På förmiddagen planterade jag om mina pelargoner. Hade blivit beodrad av hon som gett mig plantan att sätta om dem i en större kruka. Så häromdagen köpte jag en en större kruka + ny blomma som jag kunde ha i gamla krukan. Blev rätt bra.. hoppas jag. :-)
 
Sen tog jag med mig en kaffetermos och körde till Vickleby Naturreservat. Tycker att det är så fint och avkopplande att gå där. Däremot hade inte blåsipporna kommit än - de är sena i år. Men det finns fina träd att beundra och fågelsången är så vacker!
 

Detta träd ser man så snart man går in på stigen. Min mamma har en bild på sig själv jämte detta träd, från den tid då hon väntade min lillasyster. Hon tyckte att hon såg ut ungefär såhär. :-)
 
Här är samma träd sett från andra sidan. Ser nästan ut som två vingar.. änglavingar kanske? Tycker hur som att naturen är spännande.
 
Det var mycket sankmark i naturreservatet. Kommer ta lång tid innan det blir torrt. Men det fanns stockar man kunde gå och balansera på för att försöka komma förbi de små sjöarna. Här gick jag fram och tillbaka, njöt av fåglarnas sång och lugnet, samtidigt som jag drack mitt kaffe. Väldigt avkopplande kan jag tala om!
 
Efteråt åkte jag igenom Vickleby och njöt av utsikten som både allvaret och Kalmar Sund bjöd på. När jag kom till Torslunda körde jag förbi försöksstationen som företaget jag arbetar för nyligen har köpt av kyrkan. Ordet "försöksstation" låter hemskt, men jag blev glad när det stod "Torslunda försöksstation, trädgårdsutveckling" på skylten - så slipper folk undra. Har för mig att de har biodling, kräftodling och andra odlingsförsök där.
 
Nu vilar jag lite innan jag åker iväg för att träffa en vän och hennes barn. Blir väl lite lek och så ska de bjuda på saker de har bakat. Mmm, mums! Måste hinna rigga ljudsystem i kyrkan också, då jag ska spela där imorgon. Sen hade jag tänkt att hinna springa lite, men jag ser hellre att det är aningens varmare ute innan jag gör det.
 

Ny blogg

Nu är det några år sedan jag bloggade. Då det har hänt mycket dessa år så väljer jag att skapa en ny blogg, istället för att fortsätta på min gamla. Får väl se hur länge jag kan hålla bloggandet uppe denna gång.. :-)
RSS 2.0