Oförskämda inbrottstjuvar

Under flera år har äldre varnats för att öppna dörren när det ringer på, så länge de inte väntar besök. Varför? Jo, för att tjuvar är så oförskämda att de ger sig på godtrogna gamlingar. Öppnar en kvinna kan tjuven fråga "Hej, är din man hemma?". Svarar hon "Nej" tar tjuven för givet att ingen annan är hemma, och kan därför lätt tränga sig på, binda kvinnan, och stjäla saker.
 
På dörren hos min mormor står det en lapp med meddelandet "Öppna inte när det ringer på dörren!". Anledningen är att hon är så glömsk. Igår ringde någon på hos henne och trots lappen öppnade hon dörren. Mannen som stod där frågade "skulle jag kunna få ett glas vatten?". Hon sa "självklart" och bjöd in honom. När mormor sakta lunkade iväg för att hämta ett glas vatten gick mannen snabbt in i lägenheter, hittade hennes fina sekretär och började genast rota igenom den efter saker. När han tittade upp i spegeln såg han hur en annan dam satt och tittade på honom. Då sprang han snabbt ut ur lägenheten och försvann.
 
Damen var från hemtjänsten, och hade tänkt se vad han skulle göra, men sen hindra honom om han faktiskt skulle ta något. Tack och lov fanns hon där - annars hade min mormor säkerligen blivit rånad ordentligt. Hade han velat slå ner henne/binda fast henne hade hon inte kunnat göra motstånd. Hon är alldeles för klen. Polisen är larmad och de sa att ett flertal sådana inbrott hade skett på sista tiden.
 
Vad är det för fel på att tjäna pengar hederlig väg? Hur lågt kan folk sjunka egentligen? Ge sig på sådana som inte har en chans att försvara sig. Stjäla från dem som har hjälpt till att bygga upp samhället och som nu i sina sista år bara vill ha det lugnt. Usch, nu är jag upprörd!


Kommentarer
Malin

Fy vad hemskt! Vad är det för samhälle vi lever i?! :-(

2013-04-27 @ 18:57:51
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0