Manligt vs kvinnligt

Tycker att det är spännande vad som anses vara okej för män respektive kvinnor att göra. Om en tjej är ute och byter däck på bilen är det "häftigt". Om hon berättar att maken är inne och tar hand om + planterar om blommorna är det (oftast) inte lika häftigt. Generellt sett får kvinnor inkräkta på det som anses vara "mangöra", men männen får inte göra det som normen säger att kvinnor ska göra.
 
Själv tycker jag att det är jättekul att gå i kläd-, sko- och inredningsbutiker. Älskar att shoppa. Självklart mycket roligare när någon är med, men jag kan gå omkring själv på stan ibland. Jag är inte händig för fem öre. Får jag punktering på cykeln får någon annan ta hand om den. Ska jag byta bromsljus på bilen lämnar jag in den. Ska jag lägga golv eller renovera köket hyr jag in en firma. Däremot är jag gärna med och bestämmer hur alla rum ska inredas, vilka färger vi ska ha på respektive möbel samt vilken stil det ska vara på dem. Om det sen ska betraktas som feminint eller maskulint är upp till var och en.
 
För ett tag sen var jag ute och åt med kollegorna. En av dem klagade på att han hade torra händer. "Jag har handkräm i jackfickan" sa jag och drog upp tuben. Då undrade de av om jag var homosexuell. Är det manligt att ha torra händer och feminint att smörja dem? I så fall är jag hellre feminin.
 
Sen tycker jag det är fantastiskt kul att leta presenter åt vänner/familj. Kan gå omkring flera timmar på stan för att planera. Speciellt om Alla Hjärtans Dag, eller någon annan stordag närmar sig. Nu har jag visserligen aldrig firat Alla Hjärtans med någon, men i år trodde jag att det skulle bli av så redan i mitten av januari (en månad innan) hade jag köpt det jag skulle + planerat när hon skulle få vad och på vilket sätt hon skulle antingen hitta eller få dem. Sen bröt hon strax innan 14 februari så det blev aldrig läge att ge bort dem.. och självklart kunde jag inte lämna tillbaka något på grund av att det var reavaror, eller öppet köp hade gått ut, så jag fick ge bort sakerna till andra personer istället. Hur som - jag vet flera som ser mig som lite feminin då jag är en känslomänniska + romantiskt lagd.
 
Trots vad folk tycker och tänker om mig är jag stolt över min identitet och jag trivs med att vara som jag är. Jag har vänner som tycker om mig för den jag är. Vänner jag inte behöver hålla någon fasad för. Gäller bara att hitta den där speciella tjejen också som älskar mig för den jag är!


Kommentarer
Sara

Malin och jag tycker att du är en jättefin människa. Du är mjuk och varm och känslig, det är vackra egenskaper. Du är väldigt snäll och rar, förstående och lätt att prata med. Vi tycker om dig :)

Svar: Snällt sagt, tack ska ni ha! Hoppas ni vet att jag trivs bra med er också. :-)
Per

2013-04-18 @ 14:47:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0